Pohjanmaa lautasella -reseptikilpailun voittaja on julkistettu!
Muun muassa jauhettua haukea, kermaa ja tilliä perunoiden kanssa yhdistävä ruokalaji oli voittajakonsepti Pohjanmaa lautasella -reseptikilpailussa. Maakunnan maukkain pääruoka on nimeltään ”Björkaksen haukikastike”, ja sen on valmistanut Rosita Björk Mustasaaren Jungsundista.
Reseptikilpailun voittaja julkistettiin kansallisena lähiruokapäivänä lauantaina 7.9. Veikkaalan Jokitorilla, Mustasaaressa.
Reseptikilpailu järjestettiin ProAgria Lantbrukssällskapetin Kvarken Plate – Pohjanmaa lautasella -hankkeen ja Pohjanmaan liiton yhteistyönä.Perusajatuksena oli saada pohjalaiset innostumaan innovatiivisesta lähiruoasta. Kilpailun avulla järjestäjät halusivat löytää herkullisen ja juhlavan pääruoan, joka edustaa Pohjanmaata. Pääruoan tuli perustua pääosin paikallisiin raaka-aineisiin.
Kilpailuehdotuksia sai jättää 20.5.–7.7.2024. Kuusi parasta ehdotusta valittiin loppukilpailuun, jossa osallistujat valmistivat ruokalajinsa maistajaraadille.
Kuvassa: Rosita Björk
Kuva: Erik Åhman